Een voedingsplan die helemaal op jou is aangepast

Een voedingsplan die helemaal op jou is aangepast

voedingsplan

Een voedingsplan is een ideale manier om gezonder te eten en af te vallen. Het doel van een voedingsschema is zodat jij de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het mooie 

eraan is dat een plan helemaal op jouw aangepast kan worden. Als jij dus bezig bent met een specifieke dieet kan een voedingsschema je hierbij ondersteunen. Doordat de maaltijden gepland staan heb je ook minder kans er op dat je ongezond gaat eten en blijft alles in balance. 

Stel een plan op 

Als je een voedingsplan wilt opstellen is het belangrijk dat je weet hoeveel calorieën je per dag mag binnen krijgen. Daaruit kun je kijken wat jij voor recepten gaat koken en ga je ook niet boven je maximaal aangegeven koolhydraten of calorieën eten. Daarnaast zou je ook kunnen beginnen met intermittent fasting. Intermittent fasting is voedingsvoorschrift waarbij je in een tijdsframe van 8 uur eet en de rest van de dag vast. Daardoor kun je bijvoorbeeld ontbijt overslaan, en begin je pas met eten vanaf 12.00 en eet je je laatste maaltijd voor 20.00. De voordelen daarvan zijn gewichtsverlies, betere prestaties, verhoogde vetverbranding en het behouden van je spiermassa. Lijkt jou dit iets? Praat er eventueel nog even met je huisarts over eventuele risico’s. 

Reacties zijn gesloten.